Παράγεται από τις ελληνικές γηγενείς ποικιλίες Λημνιό, Μαυρούδι και Μαυροτράγανο. Διαθέτει λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα, σύνθετο μπουκέτο μπαχαρικών με ώριμα μαύρα φρούτα (βατόμουρο), σταφίδα, καφέ και κακάο. Στο στόμα ευγενικές τανίνες υποστηρίζονται από άφθονο φρούτο, δημιουργώντας δύναμη και ισορροπ..
Λαμπερό βαθύ κιτρινοπράσινο χρώμα. Καπνιστός αρωματικός χαρακτήρας που συνδυάζεται με εξωτικό φρούτο στη μύτη και ένα στόμα με καταπληκτική ισορροπία ανάμεσα στη λιπαρότητα και τη δροσιά που παρέχει η οξύτητα του κρασιού. Αρώματα και γεύσεις μελιού, βανίλιας, ώριμων εσπεριδοειδών σε φόντο καπνού και..
Η συνοινοποίηση των δύο ποικιλιών πραγματοποιείται σε δρύινες δεξαμενές Βουργουνδίας 40 hL. Η κοινή εκχύλιση χαρίζει στο κρασί σταθερό χρώμα, μαλακή γεύση και πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα. Ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση στις ίδιες δεξαμενές και στη συνέχεια ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Είναι..
Φωτεινό χρυσό προς κίτρινο χρώμα και αρώματα από εξωτικά καλοκαιρινά φρούτα όπως το μάνγκο, το αχλάδι, ο ανανάς και το πεπόνι. Όλα αυτά τα αρώματα αναμειγνύονται με αρωματικά χόρτα και καπνιστή βανίλια. Άρτια δομημένο, μεστό, ισορροπημένο...
Από τα πλέον ονομαστά και περιζήτητα Syrah της Ελληνικής αγοράς. Το χρώμα του είναι πυκνό. Το άρωμα του έντονο με κυρίαρχα τα μαύρα φρούτα, τα μπαχάρια και την σοκολάτα. Γεμάτο, τανικό και απολαυστικά πιπεράτο στο στόμα, θα συνοδεύει επιδέξια κάθε πικάντικο πιάτο της Ελληνικής ή οποιασδήποτε κουζίνα..
Στον ιδιόκτητο αμπελώνα ο οποίος φυτεύτηκε το 1993 στο Κτήμα με τη συνεργασία του Γεωπονικού Τμήματος του Α.Π.Θ., γεννήθηκε αυτό το μοναδικό κρασί το οποίο ανήκει στην κοικιλία Viognier. Ένα μοναδικό κρασί απο μία εξαιρετική ποικιλία. Αμέσως μετά την εκχύλιση καθώς και τη ζύμωση σε ολοκαίνουρια δρύι..
Το Κτήμα Βιβλία Χώρα και οι δημιουργοί του Βαγγέλης Γεροβασιλείου και Βασίλης Τσακτσαρλής, αποφάσισαν να ‘εξαπλωθούν’ και στην νότια Ελλάδα. Το νέο απόκτημα τους είναι το Κτήμα Κόκκαλη στην Σκαφιδιά της Ηλείας, το οποίο φημιζόταν για την παραγωγή δύο ερυθρών κρασιών. Το Κτήμα αναμορφώθηκε, πήρε το ό..
Ένα από τα δημοφιλέστερα λευκά κρασιά στην Ελληνική αγορά. Προκύπτει από το πάντρεμα δύο εξαιρετικών Ελληνικών ποικιλιών, την Μαλαγουζιά, που διακρίνεται για την φινετσάτη αρωματικότητά της, και το Ασύρτικο, που χαρακτηρίζεται από μεταλλικότητα και εκρηκτική οξύτητα. Το αποτέλεσμα: δροσιστικό, κομψό..
Βαθύ χρώμα, καπνιστά και πικάντικα αρώματα στη μύτη και το στόμα, σοβαρές τανίνες και σωστή οξύτητα, που καταλήγουν σε μία όμορφη και μακρά επίγευση, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του πολύ καλού αυτού Ελληνικού ερυθρού, που μπορούμε να το πιούμε ευχάριστα τώρα αλλά και να το κρατήσουμε για αρκετά χ..
Λαμπερό αχνόξανθο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Αρώματα από ώριμα φρούτα, όπως αχλάδι, βερίκοκο, μάνγκο, κίτρο και ροδάκινο, ανθώδη αρώματα τριαντάφυλλου, φλούδες λεμονιού και κίτρου και φυτικές νότες δυόσμου. Πλούσιο, ξηρό, με καλή ισορροπία και ικανοποιητική οξύτητα. Καταναλώνεται φρέσκο, μέσα σ..
Λαμπερό αχνόξανθο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Αρώματα από ώριμα φρούτα, όπως αχλάδι, βερίκοκο, μάνγκο, κίτρο και ροδάκινο, ανθώδη αρώματα τριαντάφυλλου, φλούδες λεμονιού και κίτρου και φυτικές νότες δυόσμου. Πλούσιο, ξηρό, με καλή ισορροπία και ικανοποιητική οξύτητα. Καταναλώνεται φρέσκο, μέσα σ..
Το χρώμα του είναι πολύ απαλό ροζέ. Το άρωμα του είναι εξωστρεφές, με τα τροπικά φρούτα όπως το passion fruit και το mango να κοντράρουν στα ίσια τα κόκκινα φρούτα όπως τα κεράσια και τα cranberries, με κάποιες νύξεις γλυκών μπαχαρικών και λουλουδιών σε δεύτερο πλάνο. Στο στόμα είναι ζωηρό, με αισθη..
Ένα μεγάλο και μεστό κρασί από τους μαίτρ του είδους, Βαγγέλη Γεροβασιλείου και Βασίλη Τσακτσαρλή. Ένα ερυθρό που εκπροσωπεί τακτικά το οινοποιείο της Καβάλας, αλλά και το Ελληνικό κρασί γενικά, σε διεθνείς διαγωνισμούς με μεγάλη επιτυχία. Έχει οινοποιηθεί με γνώμονα την παλαίωση και μέχρι τώρα έχει..
Το Museum Collection Ερυθρό είναι ένας συνδυασμός των πέντε ερυθρών ποικιλιών του Κτήματος, Λημνιό, Μαυρούδι, Μαυροτράγανο, Syrah και Merlot.Μετά από πολλαπλές γευστικές δοκιμές, ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου επιλέγει τα δρύινα βαρέλια με τη βέλτιστη ωρίμαση και τα καλύτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, ..
Το Κτήμα Γεροβασιλείου Museum Collection Ερυθρό είναι ένας συνδυασμός των πέντε ερυθρών ποικιλιών του Κτήματος, Λημνιό, Μαυρούδι, Μαυροτράγανο, Syrah και Merlot.Μετά από πολλαπλές γευστικές δοκιμές, ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου επιλέγει τα δρύινα βαρέλια με τη βέλτιστη ωρίμαση και τα καλύτερα οργανοληπτ..
Αμπελώνας: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη ΘεσσαλονίκηΠαράγεται από την ελληνική ποικιλία Ξινόμαυρο, μια χαρισματική αλλά και απαιτητική στην καλλιέργεια ποικιλία της Μακεδονίας που εγκλιματίστηκε ιδανικά στο μικροκλίμα της Επανομής.Οινοποίηση: Μετά την έκθλιψη, ο μούστος παραμένει με τα στέμ..