Άρτια αρώματα αποξηραμένων φρούτων, κυρίως δαμάσκηνου και σύκου, ξηρών καρπών και καραμέλας ολοκληρώνονται από τη γλυκιά αίσθηση φρέσκων μενεξέδων που έρχονται από το βάθος για να γεμίσουν τη μύτη. Αφήνοντάς το να αναπνεύσει, μπαχαρικά, κάστανο, καραμέλα και καπνός κάνουν αισθητή την παρουσία τους...
Ένα νέο Cabrnet Sauvignon από αμπελώνες 21 ετών από το Κτήμα Navitas με τυπικά αρώματα της ποικιλίας με κυρίαρχα τα ώριμα μαύρα φρούτα και τον κέδρο. Στόμα πλούσιο με ζουμερό φρούτο. Τανίνες ώριμες και δομημένες, ισορροπημένη οξύτητα. Γλυκό μπαχάρι και νότες δρυός από το βαρέλι. Τελείωμα με διάρκεια..
Φωτεινό βαθύ μοβ χρώμα. Κομψό μπουκέτο με σημειώσεις από μαύρα φραγκοστάφυλα, βατόμουρα, κασσίς, μπαχαρικά και αρωματισμένο καπνό. Στο στόμα είναι μαλακό, ευχάριστο, φρουτώδες με ελαφριές υποδείξεις μαύρης πιπεριάς, δίνοντας ένα λεπτό και ευχάριστο φινίρισμα. Ιδανικά κατάλληλο για κυνήγι, αρνί, ψημέ..
Κομψή, αριστοκρατική αρωματική παρουσία όπου εναλλάσσονται γλυκό κεράσι, βατόμουρα και βιολέτα, σε υπόστρωμα κανέλας, βανίλιας και φρυγανισμένου ψωμιού...
Όμορφο και δημοφιλές Ελληνικό ερυθρό κρασί. Η προσθήκη της Ελληνικής ποικιλίας Αγιωργίτικο στο Μπορντωλέζικο ντουέτο του Cabernet Sauvignon και του Merlot χαρίζει μία απαράμιλλη Μεσογειακή θέρμη στο κρασί. Δυναμικές τανίνες και μακρά, ευγενής επίγευση ολοκληρώνουν την εικόνα του ποιοτικού αυτού κρασ..
Συμπαγές κόκκινο χρώμα, βαθιά αρώματα καραμέλας, καπνού, ξηρών καρπών και σοκολάτας και νότες από καφέ, κόρα ψωμιού και μαρμελάδες κόκκινων φρούτων. Στόμα στρογγυλό και πλούσιο με βελούδινες τανίνες, ισορροπημένο με μια έντονη γλύκα στην εκκίνηση η οποία καταλαγιάζει με το πέρασμα του χρόνου...
Στην όψη έχει χρώμα βαθύ ερυθρό, με ιώδεις ανταύγειες. Στη μύτη διακρίνονται πυκνά αρώματα πετροκέρασου, μαρμελάδας κερασιού και μούρου, τα οποία εναλλάσσονται με αρώματα σοκολάτας, βανίλιας και μπαχαρικών, δίνοντας μια εξαιρετική αίσθηση της τυπικότητας του Αγιωργίτικου. Στο στόμα είναι γεμάτο, με ..
Ένα ξεχωριστό κόκκινο κρασί που όταν κάποιος το δοκιμάσει νιώθει ένα αναδύεται ένα πολύπλευρο αρωματικό μπουκέτο. Ένα λαμπρό και φωτεινό κρασί τέλεια δομημένο. Για όλους όσους αγαπάνε τις ιδιαίτερες γεύσεις. Το χρώμα του είναι το βαθύ ρουμπινί...
Απόχρωση πορφυρή με φωτεινές ανταύγειες. Ευχάριστα αρώματα κόκκινων φρούτων με χαρακτηριστικά βατόμουρου, φραγκοστάφυλου, κερασιού και φράουλας φέρνουν φρεσκάδα και φινέτσα. Η παλέτα ολοκληρώνεται με κομψές νύξεις βιολέτας, δέρματος και τη διακριτική παρουσία λευκού πιπεριού. Το στόμα γεμάτο και ζου..
Παράγεται από τις ελληνικές γηγενείς ποικιλίες Λημνιό, Μαυρούδι και Μαυροτράγανο. Διαθέτει λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα, σύνθετο μπουκέτο μπαχαρικών με ώριμα μαύρα φρούτα (βατόμουρο), σταφίδα, καφέ και κακάο. Στο στόμα ευγενικές τανίνες υποστηρίζονται από άφθονο φρούτο, δημιουργώντας δύναμη και ισορροπ..
Το κόκκινο κρασί της ετικέτας Domaine Nikolaou είναι ξηρό αρωματικό, χαρακτηρίζεται από γήινες, μπαχαρένιες νότες και φιλική προς το φαγητό οξύτητα. Ταιριάζει με πιάτα που έχουν ως βάση την τομάτα, σάλτσες με βάση το ξύδι (καπνιστό μπάρμπεκιου) ή πλούσια όσπρια όπως μαύρες φακές beluga. Σερβίρεται σ..
Το Κτήμα Νικολάου ιδρύθηκε το 1984 συνεχίζοντας την παραδοσιακή οικογενειακή αμπελοκαλλιέργεια από το 1936. Στα 110 στρέμματα του κτήματος καλλιεργούνται σύμφωνα με τις πρακτικές της βιολογικής γεωργίας αγιωργίτικο , Cabernet Sauvignon, Μοσχοφίλερο, Μαλαγουζιά κλπ. Ο αμπελώνας του Κτήματος Νικολάου,..
Βαθύ ρουμπινί χρώμα με μωβ ανταύγειες. Γλυκά αρώματα κόκκινων φρούτων, συνοδεύονται από αρώματα καπνού και κόκκινου πιπεριού. Στο στόμα ισορροπημένο, με πλούσιο σώμα και στρογγυλεμένες μέτριες τανίνες που κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους. Μακριά επίγευση που αφήνει απαλή αίσθηση ξύλου...
Το κόκκινο κρασί της ετικέτας Κτήμα Χατζημιχάλη είναι ξηρό με αρώματα μαύρων φρούτων, κέδρου και μπαχαρικών και χαρακτηρίζεται για το πυκνό, σχεδόν αδιαπέραστο πορφυρό χρώμα του. Στο στόμα είναι πυκνό στη δομή και στιβαρό, με σφιχτές τανίνες και υψηλή οξύτητα. Η πλούσια γεύση και η υψηλή περιεκτικότ..
Το κόκκινο κρασί της ετικέτας Κτήμα Παπαϊωάννου είναι ξηρό με αρώματα μαύρων φρούτων, κέδρου και μπαχαρικών και χαρακτηρίζεται για το πυκνό, σχεδόν αδιαπέραστο πορφυρό χρώμα του. Στο στόμα είναι πυκνό στη δομή και στιβαρό, με σφιχτές τανίνες και υψηλή οξύτητα. Η πλούσια γεύση και η υψηλή περιεκτικότ..
Το όνομα Cavalieri προέρχεται από τον τίτλο Cavaliere που κατέχει η οικογένεια Λαζαρίδη, σε αναγνώριση της συμβολής τους στην Ιταλική Δημοκρατία.Πλούσιο αρωματικά, μαρμελάδες κόκκινων φρούτων, νότες σοκολάτας, βοτάνων όπως μέντα και κέδρος. Γεμάτο σώμα, ώριμες τανίνες, ισορροπημένο βαρέλι και βοταν..
Από τα κορυφαία Ελληνικά Merlot. Έχει προφίλ κρασιού παλαίωσης και κερδίζει ακόμα και τον πιο απαιτητικό λάτρη του καλού ερυθρού κρασιού. Πλούσια αρώματα, δυνατή τανική δομή και μεγάλη διάρκεια στο στόμα είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά του. Το… τσιμπημένο αλκοόλ μη σας φοβίζει - θα το βοηθήσει να ε..
Ο Νίκος Λαζαρίδης ξέρει να αποδίδει "στα Ελληνικά" τις Μπορντωλέζικες ποικιλίες όσο λίγοι. Εδώ με το Sangiovese προσθέτει και μία Ιταλική πινελιά με το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικό. Είναι ένα κρασί με βάθος και κομψότητα, αλλά και σωστή τανική δομή που του επιτρέπει να στέκεται δίπλα σε εκλεκτά κρ..
Από τα πρώτα μεγάλα Ελληνικά κρασιά, το Château Porto Carras παντρεύει τις Μπορντωλέζικες ποικιλίες με το Ελληνικό Λημνιό, δίνοντάς μας τη δική του εκδοχή στα ποιοτικά ερυθρά παλαίωσης. Πληθωρικό, γεμάτο και πικάντικο, αποτελεί αγαπημένο συνοδό καλών κρεατοφαγικών συναντήσεων...
Το όνομα παραπέμπει στα μικρά στέγαστρα που προστάτευαν τους εργάτες από τους ανέμους της Τήνου. Το Clos Stegasta αποτελεί μία από τις ‘σπανιότητες’ του Ελληνικού αμπελώνα, με το Μαυροτράγανο να εκφράζει πολυπλοκότητα και αρωματικό πλούτο, σε μια μικρή παραγωγή, η οποία εξαφανίζεται αστραπιαία στις ..
3 εμβληματικές ποικιλίες, η Μαυροδάφνη, το Cabernet Sauvignon και το Αγιωργίτικο, που καλλιεργούνται στους αμπελώνες του Μεγάλου Σπηλαίου στην Αιγιαλεία, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα ιδιαίτερα απολαυστικό κρασί. Το φρούτο του ακροβατεί ανάμεσα στην φρεσκάδα και την ωριμότητα ενώ στο στόμα είναι ..
Η συνοινοποίηση των δύο ποικιλιών πραγματοποιείται σε δρύινες δεξαμενές Βουργουνδίας 40 hL. Η κοινή εκχύλιση χαρίζει στο κρασί σταθερό χρώμα, μαλακή γεύση και πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα. Ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση στις ίδιες δεξαμενές και στη συνέχεια ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Είναι..