Το Smoky Ten από την Benriach που κυκλοφόρησε το 2020 δείχνει την ικανότητα του αποστακτηρίου να συνεργάζεται με special malt ουίσκι. Ο μπλέντερ Dr. Rachel Barrie και η ομάδα της δημιούργησαν αυτήν την έκφραση χρησιμοποιώντας ουίσκι ωριμασμένο σε βαρέλια μπέρμπον, φρυγανισμένα βαρέλια δρύινα βαρέλια..
Το 1898 επέλεξαν να κτίσουν στο Benriach, το λόφο του κόκκινου ελαφιού όπως ονομαζόταν, ένα αποστακτήριο ουίσκυ, καθώς η τοποθεσία βρισκόταν εν μέσω εκτάσεων με κριθάρι και κοντά σε αναβλύζουσες πηγές που «ξεκινούσαν» από τα βουνά Grampian. Το Benriach 10yo είναι κλασικό Speyside, παλαιώνει σε πρώην..
Το Smoky Twelve είναι το τέλειο πάντρεμα φρούτου, βύνης, βελανιδιάς και πλούσιας στρώσης καπνού. Ωριμάζει σε τρία διαφορετικά βαρέλια για τουλάχιστον δώδεκα χρόνια, βαρέλια μπέρμπον, βαρέλια σέρι και βαρέλια κρασιού Marsala. Στη συνέχεια, το ουίσκι από κάθε βαρέλι παντρεύεται επιδέξια για να δη..
Στη μύτη αναγνωρίζουμε αρώματα αχλαδιού, πιπεριού και λίγου δέρματος.Απο γεύσεις έχουμε μικρά μαύρα φρούτα, όπως μύρτιλα και βατόμουρα, με τη συνοδεία βανίλιας, ενω το πιπέρι κάνει κι εδω την εμφάνισή του. Παλαιάς κοπής...
Ένα μεγάλο Benriach, που παίρνει το φρουτώδες απόσταγμα του αποστακτηρίου και προσθέτει στρώματα πλούσιας και σκοτεινής γεύσης σε αυτό. Παλαιωμένο για 12 χρόνια σε βαρέλια bourbon, sherry και port, είναι ένα πικάντικο ντραμ με πολλά αποξηραμένα φρούτα και μαλακά μπαχαρικά...