Πολλοί την ονομάζουν «margarita του τεμπέλη» κι είναι το επίσημο ποτό της Γουαδαλαχάρα.Ο λόγος για το πρώτο σε καταναλώσεις κοκτέιλ με τεκίλα στο Μεξικό, την Paloma (που στα ισπανικά σημαίνει περιστέρι).

Βασικό συστατικό της το pink grapefruit soda που στην Ελλάδα μπορεί να το γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια αλλά στην Αμερική ,όπου και πρωτοφτιάχτηκε, υπάρχει από το 1930,αλλά δεν έφτασε πριν το 1955 στο Μεξικό όπου και δημιουργήθηκε η πρώτη Paloma.Το κοκτέιλ αυτό οφείλει την ύπαρξη του στον Don Javier Delgado Corona,ιδιοκτήτη του περίφημου μπαρ La Capilla στην πόλη Τεκίλα στο Κεντρικό Μεξικό.



Το καλύτερο με το ποτό αυτό με τις υπέροχες ροζ αποχρώσεις είναι ότι φτιάχνεται πανεύκολα κι είναι αρκετά ελαφρύ. Για να πετύχεις λοιπόν τη γλυκόξινη, αλμυρή κι ελάχιστα πικρή γεύση του δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

Θα χρειαστείς:

1)50 ml Tequila Blanco (προτείνουμε Jose Cuervo Especial Silver ή Casamigos Blanco )

2)10 ml χυμό lime 

3)1 αναψυκτικό pink grapefruit soda

4)πάγο

5)λίγο αλάτι κι ΄ένα κομματάκι γκρέιπφρουτ για το γαρνίρισμα

Γεμίζουμε με πάγο ένα ψηλό ποτήρι τύπου Collins,αφού πρώτα έχουμε περάσει το χείλος του με ένα κομμάτι γκρέιπφρουτ ,για να κολλήσει το αλάτι. Ύστερα προσθέτουμε την τεκίλα ,το χυμό lime και γεμίζουμε το υπόλοιπο ποτήρι με pink grapefruit soda.Γαρνίρουμε με μια φετούλα γκρέιπφρουτ που θα δώσει την απαραίτητη πικράδα κι απολαμβάνουμε. Η επανάληψη προαιρετική αλλά άκρως δελεαστική..

Κι ένα extra tip για το τέλος αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την τεκίλα σας με Mezcal Espadin για ένα πιο καπνιστό αποτέλεσμα στη Paloma σας.