Για να ξεκινήσουμε θα πρέπει να δούμε τι είναι το ρούμι και πώς έφτασε αυτή τη στιγμή να είναι ένα από τα αγαπημένα ποτά των Ελλήνων.

Το όνομά του προέρχεται από τη λέξη rumbullion, που σημαίνει «διασκέδαση»... Πολλοί έχουν συνδέσει το όνομα του με πειρατές και ταξίδια στην Καραϊβική, αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι πως εκεί έγινε η πρώτη απόσταξή του, τον 17ο αιώνα. Πέρασαν αρκετά χρόνια για να αποκτήσει την αίγλη που το ακολουθεί τώρα, μιας και στην αρχή θεωρείτο το ποτό των φτωχών, εξ αιτίας του σκούρου χρώματος και πάντα συγκρινόμενο με τα ανοιχτόχρωμα ποτά του δυτικού κόσμου.

To 1862 o Ισπανός Don Facundo Bacardi Masso ιδρύει την Bacardi y Compania  στην Κούβα και ξεκινάει την παραγωγή ενός εξευγενισμένου λευκού Ρούμι.

Πλέον υπάρχουν τόσα πολλά που δυσκολεύεσαι να διαλέξεις. 

Θα βρεις το λευκό ρούμι, γνωστό και ως light rum, με το οποίο θα φτιάξεις άπειρα κοκτέιλ μιας και αποτελεί εξαιρετική βάση. Θα τα λατρέψεις για το ελαφρύ του σώμα!

Κάπου θα έχεις δει σίγουρα και το χρυσό ρούμι (gold rum), με ελαφρώς πιο κίτρινο χρώμα, λόγω της παλαίωσής του σε δρύινα βαρέλια από Bourbon.

Βασιζόμενοι στο χρυσό ρούμι, δημιούργησαν το μαύρο ή dark rum, όπως συνηθίζεται. Περισσότερος χρόνος παλαίωσης, περισσότερα αρώματα στο ποτήρι και πιο πολύπλοκη γεύση. Προτείνουμε να το δοκιμάσετε σκέτο, ώστε να του επιτρέψετε να αναδείξει τον πλούσιο χαρακτήρα του.

Μεγάλο κοινό έχουν αποκτήσει και τα spiced rums, που θα σε κερδίσουν με τον έντονα μπαχαρένιο χαρακτήρα τους και την διακριτική σπιρτάδα τους στην επίγευση.

Ποτό με μεγάλο εύρος, τέτοιο ώστε να μπορεί να καλύπτει όλα τα γούστα και όλες τις εποχές θα λέγαμε. 


Pick your favourite and enjoy!!